Net gaan wonen in Utrecht? Ontdek de stad met deze tips!

Ben je net verhuisd naar Utrecht en wil je de stad beter leren kennen? Dat kan in het begin best overweldigend zijn, met zoveel nieuwe plekken om te ontdekken en dingen om te doen. Geen zorgen! We hebben een aantal leuke suggesties voor je op een rijtje gezet, zodat je snel je weg vindt in jouw nieuwe thuisstad.

1. Verken de stad met een wandeling langs de grachten

Utrecht staat natuurlijk bekend om haar sfeervolle grachten, die dwars door het historische centrum slingeren. Een wandeling langs de Oudegracht en de Nieuwegracht is dé manier om kennis te maken met de stad. Volg de grachten en ontdek de gezellige terrasjes, unieke winkeltjes en verborgen hofjes. Wil je iets speciaals proberen? Ga dan voor een culinaire wandeling, zoals de oesterwandeling. Tijdens deze tocht bezoek je verschillende restaurantjes waar je kunt genieten van een oester en een glas cava. Zo ontdek je niet alleen de mooie plekken, maar ook de smaakvolle kant van Utrecht.

2. Bezoek de Domtoren: het icoon van de stad

Utrecht wordt ook wel de Domstad genoemd, en dat is natuurlijk te danken aan de iconische Domtoren. De bouw van deze indrukwekkende toren begon al in 1321, en met haar 112 meter hoogte biedt ze een schitterend uitzicht over de stad. Sinds kort zijn de steigers rondom de Domtoren verdwenen, dus dit is hét moment om de toren te beklimmen en de stad vanuit de lucht te bewonderen. Vergeet niet van tevoren je tickets te reserveren voor een plek op één van de rondleidingen.

3. Proef de Utrechtse lekkernijen

Naast de grachten en de Domtoren heeft Utrecht ook een rijke culinaire cultuur die je niet mag missen. Bezoek de iconische broodjeszaak ‘Broodje Mario’ voor een heerlijk Italiaans broodje of pizzapunt, en geniet van de gezellige sfeer op de Oudegracht. Liever iets anders? Loop dan even verder naar ‘Broodje Ben’, waar je een uitgebreid assortiment rijk belegde broodjes vindt. En als je boodschappen doet, vergeet dan niet om ‘Utrechtse vocking worst’ mee te nemen, een lokale delicatesse die je geproefd moet hebben!

4. Ontsnap aan de drukte in Amelisweerd

Even toe aan wat rust en natuur? Op een steenworp afstand van het centrum ligt Amelisweerd, een prachtig bosgebied met wandelpaden, een charmant landhuis en gezellige plekjes om te relaxen. Bezoek het museum in het landhuis, geniet van een pannenkoek in het pannenkoekenhuis, of spreid je picknickkleedje uit aan de oevers van de Kromme Rijn. Amelisweerd is de perfecte plek om even aan de stadsdrukte te ontsnappen en lekker tot rust te komen.

5. Geniet van een drankje op het Neude

Na een dag vol ontdekkingstochten en wandelingen is het tijd om lekker te ontspannen. Het Neude is het perfecte plein om neer te strijken voor een drankje op één van de vele terrassen. Of je nu ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds komt, er is altijd een fijne plek om te genieten van een kop koffie, een glas wijn of een verfrissend biertje. Hier ervaar je het bruisende hart van Utrecht en voel je je al snel thuis.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Gerelateerd nieuws

Lees ook